Δελτία Τύπου

ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΠΣΜ στο Συλλαλητήριο

 

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δοθεί ένα τέλος στον εφιάλτη που ζούμε τον τελευταίο χρόνο. Τα περσινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια καθυστέρησαν την παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Το σημερινό γίνεται για να την αποτελειώσει. Οι μακεδονικές οργανώσεις εξαντλούμε ΟΛΑ τα νόμιμα μέσα για την αποτροπή της εθνικής τραγωδίας. Οι μέρες που ζούμε μοιάζουν με τις ημέρες της αμαχητί παράδοσης της Ανατολικής Θράκης το 1922.

Η εκπεφρασμένη βούληση του λαού για μη παραχώρηση του ονόματός μας φαίνεται με 240.000 υπογραφές, 43 ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας, ψηφίσματα εκατοντάδων θεσμών και φορέων, ψηφίσματα της Ιερής Κοινότητας του Αγίου Όρους και Μητροπολιτών. Εκτός από τα 2 μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 150 σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Δυστυχώς η ελληνική σημαία και η αγάπη για την Πατρίδα αντιμετωπίστηκε από τους πραιτωριανούς της κυβέρνησης με τόνους χημικών και βία. Το φρόνημα όμως των Ελληνων δεν κάμπτεται.

Η παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας ήταν αδιανόητη για τους Έλληνες και ξένους πολιτικούς αρχηγούς το 1992. Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί δική της ατζέντα, εξυπηρετεί ΞΕΝΑ συμφέροντα και αδιαφορεί για την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού. Είναι βέβαιο ότι η χώρα διέρχεται μακρά περίοδο πρωτοφανούς πολιτειακής ανωμαλίας με κύρια έκφανση το έλλειμα Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πράττει αντιδημοκρατικά αρνούμενη να κάνει ένα ΤΙΜΙΟ δημοψήφισμα. Καταχράται την κρατική εξουσία και σφετερίζεται την λαϊκή κυριαρχία. Η «συμφωνία» των Πρεσπών είναι παράνομη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να επέμβει. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές όπως ο Σύμβουλος Επικρατείας ο κ.Ποταμιάς. Παραχώρηση ονόματος σημαίνει παραχώρηση εδάφους και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Το είπαμε προς όλους τους Βουλευτές με νόμιμο τρόπο αποστέλλοντας  σε αυτούς εξώδικες δηλώσεις τον Μάρτιο του 2018. Κανείς τους δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια στο μέλλον.

Το ίδιο ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση, η ηγεσία της οποίας δηλώνει ότι  διαφωνεί ως προς την Γλώσσα και την Ταυτότητα, αλλά είναι ευχαριστημένη με μια σύνθετη ονομασία με την χρήση του όρου «Μακεδονία», που συνιστά ΕΠΙΣΗΣ παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Να τους θυμίσουμε ότι τα περσινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια (όπως και το σημερινό) δεν έγιναν για την Γλώσσα και την Εθνότητα, αλλά για το ΟΝΟΜΑ, το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα. Αν δε δοθεί αυτό, τότε δεν δίνεται ΤΙΠΟΤΑ.

  • Ως πότε θα γίνονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του λαού;
  • Ως πότε τα οικονομικά σκάνδαλα (βλέπε Siemens) και οι εκβιασμοί θα υπερισχύουν του εθνικού συμφέροντος;
  • Γιατί οι πράξεις των πολιτικών εξυπηρετούν ΞΕΝΑ συμφέροντα κι όχι της Ελλάδας;

Με την υπογραφή της «συμφωνίας» έχει ξεκινήσει ο ακρωτηριασμός της Πατρίδας μας. Αυτονομιστικές οργανώσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Μακεδονία μας. Τις ιδρύουν οι ίδιοι και οι ίδιοι για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις διεκδίκησης ΔΗΘΕΝ «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος. Η παρανοϊκή «συμφωνία» των Πρεσπών αυξάνει τα φαινόμενα ακραίων εξάρσεων στο κράτος των Σκοπίων, δυναμιτίζει τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και συμβάλει στην αποσταθεροποίηση των βαλκανίων βάζοντας τα θεμέλια για την επικείμενη αλλαγή συνόρων. Από την άλλη τα τύμπανα του πολέμου ηχούν όλο και πιο δυνατά εξ Ανατολάς. Οι διεθνείς συμμαχίες ΔΕΝ είναι με το μέρος μας. Ποτέ δεν ήταν. Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να προστατεύσουμε την Μακεδονία, διότι ακολουθεί το Αιγαίο, η Ήπειρος, η Θράκη και η Κύπρος.

Οι βουλευτές οφείλουν να εκφράζουν τον λαό κι όχι την προσωπική τους άποψη. Καμία κυβέρνηση δημοκρατικού πολιτεύματος δεν έχει λευκή επιταγή για να αποφασίζει για κρίσιμα εθνικά θέματα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ αντιδράσεις, όπως η σημερινή συγκέντρωση. Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να παραδεχτεί το λάθος του ΣΗΜΕΡΑ. Αν αδιαφορήσει μετά και το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, τότε ΟΛΟΙ οι Έλληνες περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να πράξει το αυτονόητο. Δεν αρκεί απλά να μην υπογράψει την «συμφωνία». Καλείται να παραιτηθεί  για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής και να συμβάλει στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Έτσι θα γραφεί το όνομά του δίπλα στα ονόματα των μεγαλύτερων Ελλήνων που πέρασαν από τον ευλογημένο τούτο τόπο.

Σήμερα αρχίζει ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αγώνας. Από σήμερα ΟΛΟΙ οι Έλληνες δηλώνουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και δηλώνουμε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο την πατρίδα μας.

Αν όχι ΤΩΡΑ…ΠΟΤΕ;

Αν όχι ΕΜΕΙΣ…ΠΟΙΟΙ;

Αν όχι ΕΔΩ…ΠΟΥ;

Έχουμε καθήκον στους νεκρούς ήρωές μας, στα αγέννητα παιδιά μας, στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στα πιστεύω μας και στην Πατρίδα μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ