Δελτία Τύπου Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΠΣΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ ΣΥΝΑΝTΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΠΣΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΝTΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ.

          Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 στο πολιτιστικό κέντρο «ΗΩΣ» του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος» συναντήθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου από Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά.

           Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων και ο προγραμματισμός συνεργασιών. Από τις τοποθετήσεις έγινε σαφές ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση συνεργασίας αλλά και πολλές δυνατότητες πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ ομογένειας και μητέρας πατρίδας.

          Στα εθνικά θέματα  επαναβεβαιώθηκε ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου μαζί με την Ομοσπονδία Μακεδόνων  θα χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό, διπλωματικό ή πολιτικό μέσο  για την ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που είναι αδύνατο να βελτιωθεί χωρίς να παραμείνει «προδοτική».

          Ειδικότερα εκφράστηκε η απορία και η δυσαρέσκεια των ομογενών γιατί αρνούνται  οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου να συναινέσουν στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της νομιμότητας των ενεργειών του πρώην υπουργού εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά σχετικά με την διαδικασία υπογραφής της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

          Επίσης τονίστηκε η σημασία της προσφυγής και οι καλές προοπτικές ακύρωσης της συμφωνίας μέσω των 140 ατομικών προσφυγών, που έχουν κατατεθεί, για την ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» λόγω της καταπάτησης των ατομικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων Ελλήνων.

            Στο τέλος της συνάντησης, σε κάθε εκπρόσωπο συλλόγου, δόθηκαν βιβλία με την ιστορία της Μακεδονίας από την αρχαιότητα μέχρι τον Μακεδονικό αγώνα, Σε αυτά  υπάρχει ιστορικό κείμενο, που συνοδεύεται από αντίστοιχο αυτοκόλλητο, για να μπορούν, κυρίως οι νέοι , αλλά όχι μόνο, να μαθαίνουν με πρωτοποριακό τρόπο την ιστορία της Μακεδονίας, που τόσο ελλιπώς διδάσκεται στα Ελληνικά σχολεία. Τα βιβλία ήταν χορηγία της Νίνας Γκατζούλη, συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και του Χρήστου Καράτζιου, Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά .

           Ευχαριστούμε το Διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος», ιδρυτικού μέλους της Ομοσπονδίας μας, για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία.

                      Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

           Δημήτριος Γιουματζίδης                                                Γεώργιος Τσαμπούρης