Δελτία Τύπου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΣΤΟ ΣτΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με τίτλο «ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

           Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Το Νομικό Πλαίσιο για την Ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Στην κατάμεστη από ευαισθητοποιημένους πολίτες αίθουσα οι ομιλητές καθήλωσαν το κοινό με τις εύστοχα τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τους. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κα Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Γεώργιος Τάτσιος και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Γεώργιος Πουρνάρης.

Πλήρως κατατοπιστικές ήταν οι εισηγήσεις σχετικά με το υπόβαθρο της «συμφωνίας» των Πρεσπών από τον συγγραφέα-ερευνητή κ.Γεώργιο Ρωμανό και τον κ.Βενιαμίν Καρακοστάνογλου. Ο καθηγητής γεωστρατηγικός αναλυτής κ.Κωνσταντίνος Γρίβας εξήγησε με σαφήνεια τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα είναι αντικείμενο «πόθου» από αντικρουόμενα συμφέροντα στα ευρύτερα Βαλκάνια. Την εκδήλωση έκλεισε το νομικό επιτελείο της ΠΟΠΣΜ και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ο κ.Χρήστος Παπασωτηρίου και η κα Ειρήνη Μαρούπα, που ανέλυσαν τους 20 λόγους για τους οποίους οι κ.δικαστές  στο ΣτΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ακυρώσουν την «συμφωνία» στις 7 Δεκ. 2018 και να δικαιώσουν τον μακεδονικό Ελληνισμό.

Το ενδιαφέρον του κοινού εκφράστηκε με τις υψηλού επιπέδου ερωτήσεις προς τους ομιλητές και η εκδήλωση έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκομένων να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο.

Σε όλους τους παρευρισκομένους διανεμήθηκε το εξαιρετικό σύγγραμμα του Γιώργου Ρωμανού με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παραχώρησε την αίθουσα ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ!

Εκπρόσωποι Τύπου ορίζονται:

  1. ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος (τηλ 6983498377)
  2. η ποινικολόγος κα Ειρήνη Μαρούπα (τηλ. 6977429977)

 

                   Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας

   Τάτσιος Γεώργιος                                            Κωστίκα Άννα

 

Παρακολουθείστε τις ομιλίες από την ιστοσελίδα του LIVEMEDIA (θερμές ευχαριστίες)

https://www.livemedia.gr/popsmakirosisimfonias?fbclid=IwAR31Jr3TeV79PtFs5UGCMiMnphKuJcTprmoqXUDiA7CDvByG3HVxSv6e8Vs