Δελτία Τύπου

Η ΠΟΠΣΜ ΔΕΧΕΤΑΙ ΛΑΣΠΗ…ΔΙΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ!

 

Στις 13 Ιουλίου 2018 εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών που κατέθεσε η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού. Πριν προλάβει να τελειώσει η εκδίκαση στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν ΨΕΥΔΕΙΣ διαδόσεις από κάποια «Βνάτσιου» ότι δήθεν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν έκαναν ποτέ αίτηση αναστολής κι ότι δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ η εκδίκαση της αίτησης αναστολής. Η ίδια υποστήριξε ότι η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΕΠΙΤΗΔΕΣ διαδίδουν ότι κάνουν νομικές ενέργειες για να «αποκοιμίσουν» όλον τον πατριωτικό χώρο που τις στηρίζει και πιστεύει σε αυτές. Τότε δεν δόθηκε μεγάλη σημασία, καθώς υποτέθηκε ότι πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση γραφικού ατόμου.

Στην εκδίκαση της 7ης Δεκ 2018 διαπιστώθηκε όμως ότι μαζί με την δική μας αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας» κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση και η Βνάτσιου μαζί με κάποιον δικηγόρο που ονομάζεται Κόκκας, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι μια πολιτικής κίνησης από το … Αγρίνιο. Άραγε τόσο μεγάλη σύμπτωση; Το πρόσωπο που μας κατηγορούσε δημόσια ΨΕΥΔΩΣ το καλοκαίρι ότι είμαστε εγκάθετοι, να καταθέτει κι εκείνη αίτηση ακύρωσης και μάλιστα να εκδικάζεται ΜΑΖΙ με την δική μας αίτηση; Κι όμως όλα έχουν την εξήγησή τους.

Μόλις ξεκίνησε η δίκη η πρόεδρος του ΣτΕ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 2 αιτήσεις κι ότι θα μοιραστούν τον χρόνο ισότιμα…δλδ οι 2 δικηγόροι μας (κα Μαρούπα και ο κ.Παπασωτηρίου) θα είχαν συνολικά … 15 λεπτά για να υπερασπιστούν την Μακεδονία και άλλα 15 λεπτά ο δικηγόρος από το … Αγρίνιο. Να σημειωθεί ότι η πολιτική κίνηση από το Αγρίνιο ΔΕΝ είχε ΕΝΝΟΜΟ συμφέρον να καταθέσει αίτηση ακύρωσης καθώς στο καταστατικό της ΔΕΝ αναγράφει ότι έχει ως σκοπό την προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας. Αυτό σημαίνει ότι η αίτηση αυτή έγινε για λόγους που γνωρίζουν ΜΟΝΟΝ οι ίδιοι που την έκαναν (!). Όταν τελείωσε η δίκη ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ ζήτησε τον λόγο που η Βνάτσιου διέδιδε ασύστολα ΨΕΥΔΗ τον περασμένο Ιούλιο. Ρώτησε επίσης τον Κόκκα ΓΙΑΤΙ δεν θέλησε να ενσωματώσει τις προτάσεις του στην αίτηση ακύρωσης των Παμμακεδονικών Ενώσεων αντί να κάνει αυτοτελή αίτηση ακύρωσης και να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος αγόρευσης των δικηγόρων των Παμμακεδονικών. Φυσικά απάντηση ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ.

Εκ των υστέρων διαβάζουμε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι προαναφερόμενοι (ως Πολιτική Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου), όπου κατηγορούν τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ ότι … πάτησε «ματιά» στην δικηγόρο του ΥΠΕΞ κι ότι χρηματίστηκε από τον Σόρρος για να … μην γίνει η δίκη ποτέ. Αν δεν ήταν σοβαρό το θέμα μάλλον θα προκαλούσε γέλιο. Άραγε αν ήθελε ο κ.Τάτσιος να μην γίνει ΠΟΤΕ αυτή η δίκη δεν μπορούσε να το πράξει; Αντιθέτως έδωσε εντολή στους νομικούς του να γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η δίκη. Ποιος ήταν ο ρόλος αυτής της παράλληλης αίτησης ακύρωσης αφού θα ακυρωθεί ως μη έχοντες ΕΝΝΟΜΟ συμφέρον (δεν είναι καν Μακεδόνες); Ποιος ο ρόλος των …Αγρινιωτών στο ΣτΕ; Ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν και πετούν λάσπη στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έναν ολόκληρο χρόνο και συνεχίζει τον Αγώνα για την διάσωση της Μακεδονίας; Οι απαντήσεις θα δοθούν στον Εισαγγελέα όπου κατατίθεται μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.