Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις Συλλόγων

Γιορτή Τσίπουρου στο Νέο Πετρίτσι Σερρών

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών και φίλων «Άγιος Μηνάς», διοργάνωσε με επιτυχία τη γιορτή Τσίπουρου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Μήνα στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.

dsc_0563%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%82dsc_0486dsc_0540

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΘΕΡΜΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Αρκετός κόσμος (περισσότερα από 1000 άτομα) παρευρέθηκε στην εκδήλωση, όπου μοιράστηκε 200 περίπου λίτρα τσίπουρο ΔΩΡΕΑΝ, ενώ το κέφι, οι παραδοσιακοί χοροί και τα εδέσματα έδιναν και έπαιρναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Σταρτσοβιτών & Φίλων Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ. Μάλιστα το παιδικό τμήμα χόρεψε και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, έναν χορό που (όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Τάτσιος) η δασκάλα του Σταρτσόβου Φωτεινή Αλατά δίδασκε στους Σταρτσοβίτες το 1901. Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδιάς  (Ιδρυτικό μέλος της ΠΟΠΣΜ) χόρεψε ντόπιους χορούς του Ν. Σερρών (Αρναούτα/Παϊτούσκα, Μοναστήρι, Μαγκουστάρ χαβασί, Χατζημπελίκ, Σελιανίκ & Γκάιντα). Επίσης, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης (Μέλος της ΠΟΠΣΜ) και ο Σύλλογος Εβριτών Ν.Σερρών. Η ορχήστρα των αδελφών Μάλαμα (ζουρνάδες) και του Ηλία Δημάνου (νταούλι) και οι ΣΙΡΡΙΣ (γκάιντα και χάλκινα) κράτησαν αμείωτο το κέφι μέχρι αργά το απόγευμα.Αξίζουν συγχαρητήρια οι διοργανωτές για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης!

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.dramania.gr/ellada/item/27345-o-politistikos-syllogos-ammoudias-sti-giorti-tsipourou-sto-n-petritsi-serron-fot-vinteo