Χαιρετισμός Προέδρου

Αναλαμβάνω την προεδρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων και των ευθυνών μου, σε μία περίοδο κατά την οποία η λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για τα δίκαια των Μακεδόνων και γενικότερα των Ελλήνων.

Όλοι νιώθουμε προδομένοι από τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα της πατρίδας μας, τα οποία είτε ψήφισαν την  «Συμφωνία των Πρεσπών» είτε με την ανοχή τους, επέτρεψαν την ψήφισή της. (Δεν εξαιρώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο που έσπευσε αμέσως να την υπογράψει)

Δεν ξέρω εάν η «Συμφωνία των Πρεσπών»  θα οδηγήσει σε αλλαγή συνόρων ή σε κάτι άλλο, επιβάλλεται όμως, σε κάθε περίπτωση, να μην απογοητευτούμε, αλλά, αντιθέτως να πεισμώσουμε και να εργαστούμε όλοι ενωμένοι με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητα  ώστε να ακυρωθεί ή να μην εφαρμοστεί ποτέ.

Πρωταρχικός, πάντως, σκοπός και υποχρέωσή μας , παραμένει   η διατήρηση της γνήσιας Μακεδονικής παράδοσης και η προστασία της από ξενόφερτες αλλοιώσεις, ώστε να ενδυναμωθεί η Μακεδονική ταυτότητά μας στα πλαίσια του Ελληνικού πολιτισμού.

 

Δημήτριος Γιουματζίδης

Πρόεδρος

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

27 Μαρτίου 2019