Δελτία Τύπου Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Επίσκεψη της ΠΟΠΣΜ στον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σ. Καλαφάτη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

«ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

     Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58100  Γιαννιτσά,  Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα

       www.popsm.gr    popsm2014@gmail.com    τηλ. 23810-20189   κιν. 6977254045

                                                                                          Αριθ. πρωτ.:  6/2022

                                                                                         Ημερ: 12 Μαΐου 2022

          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Γιουματζίδη, τον αντιπρόεδρο κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δόντσιο και τον ταμία κ. Ιωάννη Σιβένα, επισκεύθηκαν, στο γραφείο του, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη.

        Η αντιπροσωπία ζήτησε από τον υφυπουργό την μεσολάβησή του για την έκδοση από το Υπουργείο Εξωτερικών επίσημου εγγράφου στο οποίο να φαίνεται βάσει ποιων νομικών εγγράφων ο «Μακεδονικός Ήλιος» έχει κατοχυρωθεί ως Ελληνικό εθνικό σύμβολο, για να χρησιμοποιηθεί από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, αλλά και γενικότερα από όλες τις Ελληνικές οργανώσεις, να αντικρούσουν την σκοπιανή προκλητικότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

        Επιπλέον η αντιπροσωπία έκανε εκτενή αναφορά στις δυσκολίες που συναντούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στην μετά κορωναϊού εποχή και τόνισε την επιτακτική ανάγκη της οικονομικής, και κάθε άλλης, στήριξης των πολιτιστικών συλλόγων από την πολιτεία  ώστε να μην αναγκαστούν  να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους και χαθούν τα ήθη, τα έθιμα και γενικότερα η άυλη Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στην Μακεδονία, προς όφελος της ξένης προπαγάνδας που συνεχίζει να ασκείται αμείωτη.

         Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

  Δημήτριος Γιουματζίδης                Γεώργιος Τσαμπούρης