Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις Συλλόγων

1η Συνάντηση Καστοριανών στο Μαυροχώρι

This is an example of a gallery post. Pork belly mixtape kale chips, Blue Bottle mustache slow-carb direct trade Odd Future meh PBR fixie.

roti-sinantisi-sthn-kastoria

     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου στο Μαυροχώρι, η 1η συνάντηση Καστοριανών χορευτικών συγκροτημάτων. Την εκδήλωση που έγινε στην πλατεία της τοπικής κοινότητας προς τιμήν των αποδήμων Καστοριανών, διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Μαυροχωρίου και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καστοριάς, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

   «Σκοπός της συνάντησης είναι γνωριμία των αποδήμων Καστοριανών με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού και η συνεργασία αυτών, με τους αντίστοιχους φορείς των ομογενών μας. Πρέπει, οι αδελφικές αυτές σχέσεις να πολλαπλασιαστούν για να αναδείξουμε εδώ και στο εξωτερικό, τη γνήσια πολιτιστική παράδοση και ιστορία της Μακεδονίας», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαυροχωρίου και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Στέλλα Νόλη.

    «Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει για μας τεράστια σημασία. Ο ελληνισμός της διασποράς πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στη Μακεδονία μας. Πρέπει να πιέσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις στο εξωτερικό εκεί που το όνομα Μακεδονία το χρησιμοποιούν πολύ εύκολα για να χαρακτηρίσουν το γειτονικό κρατίδιο και, με αιχμή του δόρατος την ομογένεια, να πετύχουμε πολλά πράγματα», επισήμανε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ο οποίος ανακοίνωσε την προσπάθεια που γίνεται αυτό το διάστημα από πλευράς της Ομοσπονδίας για τη δημιουργία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έδρας Μακεδονικής παράδοσης και ιστορίας. «Θα κοιτάξουμε να προασπίσουμε τα δικά μας συμφέροντα, την παράδοσή μας και να δώσουμε τη σκυτάλη στους απόδημους Μακεδόνες, να κάνουν κι εκείνοι το καθήκον τους», σημείωσε.

     Στη συνάντηση έδωσε το «παρών» και η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, η οποία στον χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε: «Χαίρομαι ειλικρινά που σήμερα βρίσκομαι σε μια γιορτή που η ομογένεια γίνεται ένα με τους εν Ελλάδι Έλληνες και συμπράττουν μαζί για το καλό της πατρίδας μας, για το καλό της Μακεδονίας μας. Μόνο με τη συνεργασία και τη σύμπραξη όλων, θα οδηγηθούμε στα σωστά μονοπάτια».

      Την ανάγκη να γίνεται κάθε χρόνο η συγκεκριμένη εκδήλωση, επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχ. Γκέτσιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καστοριάς Γ. Παπαδόπουλος και άλλοι επίσημοι.

     Στην 1η συνάντηση Καστοριανών χορευτικών συγκροτημάτων, έλαβαν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων: Αθανάσιος Χριστόπουλος, Μ/Σ ΑΡΜΟΝΙΑ, Ορεστίς Άργους Ορεστικού, Αμπελοκήπων, Νεστορίου και Μαυροχωρίου, τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Αφήστε ένα σχόλιο